Selecteer een pagina

Cursus mozaieken

Wil je leren mozaïeken zonder de materialen kapot te slaan? Kom dan bij ons een cursus volgen. Leer hoe je met het juiste gereedschap een mooi en netjes afgewerkt mozaïek werkstuk krijgt.

  • Welke materialen gebruik ik voor binnen/buiten?
  • Welke ondergronden zijn geschikt?
  • Welk gereedschap gebruik voor tegels, servies en glas knippen?
  • Welke lijm heb ik nodig voor binnen en buiten?
  • Hoe knip ik een rondje?
  • Hoe krijg ik een blaadje geknipt zonder al te veel afval?
  • Hoe snij je een ruit?

Hier zijn tips voor nodig die je bij ons krijgt waardoor het mozaiek plezier vergoot wordt en jouw werkstuk mooier.

Je begint met een simpel basispakket. Een mdf-plateau van 30 x 30 cm met of zonder spiegel. Hierop leer je de grondbeginselen van het mozaïeken. Belangrijk is dat je feeling krijgt met gereedschap en materiaal.
Als dit klaar is en je hebt nog les over dan kun je verder gaan met een werkstuk naar eigen keuze. Dat kan met tegels zijn maar ook glas en servies is een mogelijkheid.
Er zijn verschillende ondergronden aanwezig voor binnen en buiten. O.a. figuren van trespa (bijv. koe, vlinders, zon, hagedis, schildpad, poes, libelle). Trespa is een hard houtsoort die je niet hoeft voor te behandelen, je kunt meteen aan de slag met tegels of glas. Voor deze gladde ondergrond heb je wel een speciale lijm nodig. Ook die is hier op voorraad. Er is een ruim aanbod aan verschillende kleuren tegels, glas, servies en andere bijmaterialen.
Een eigen ondergrond meebrengen (na overleg) kan natuurlijk ook. Verder zijn er voldoende patronen en boeken aanwezig om inspiratie op te doen.

Deze cursus bestaat uit 5 lessen, géén droge theoriestof maar vooral door het “doen”. Ervaar zelf  wat “puzzelen” met steentjes, met glas, met servies met je doet. Je zult merken dat het erg rustgevend is!
Wanneer: elke maandagavond van 19.00 uur – 21.00 uur
elke donderdagmiddag van 13.00 – 15.00 uur
Kosten: €70,- incl. een basis pakket.
Je mag elk moment beginnen, wel graag van te voren aanmelden!

Wil je ná de cursus toch graag verder met mozaïeken dan hebben we voor je de ‘inloop” momenten.