Selecteer een pagina

Glas fusing: 

“Fusing” wil zeggen dat je glas (evt. meerdere lagen) door verhitting aan elkaar smelt. Een heel oud ambacht dat vroeger alleen door echte specialisten gedaan werd. Door de nieuwe technieken van tegenwoordig is het nu voor iedereen haalbaar om een mooi object te maken.

In deze basisworkshop maak je jouw eigen glas werkstuk. Je hebt de keuze uit het maken van een staand object / raamhanger, schaal of 2 schaaltjes, (rond, vierkant, driehoek) of 3 kleine tapas schaaltjes.
Grootte van het werkstuk is maximaal 20 x 40 cm of 30 cm in het rond.

In de ruimte bij het glasfusen is een speciale lage tafel voor mensen in een rolstoel. Als men hier gebruik van wil maken dan dit graag eerst in overleg, aangezien er vele soorten rolstoelers zijn. Men moet géén beperking aan handen/armen hebben.

Workshops worden gepland (zie agenda) maar kunnen ook naar wens geboekt worden, individueel of met een groep, tot maximaal 15 personen.

Kosten zijn € 50,- p.p. incl. alle glasmaterialen, 1 of 2 x stoken, koffie/thee met een koekje. De workshop duurt ca. 3,5 uur.

Afhankelijk van het gemaakte werkstuk zal deze 1 of 2 keer in de glasoven gestookt moet worden (24 uur per stook), daarom maken we een afspraak wanneer het opgehaald kan worden!

Nu ook een strippenkaart bij het glasfusen, 4 lessen van 2½ uur voor € 75,-. Dat is incl. de stookkosten, gebruik van bij-materialen zoals: vilt, kanthaldraad, poeders, fritt, excl. het glas (verbruik per werkstuk bepaald de prijs).
Lessen in overleg op maandag, dinsdag of vrijdag.

 

NIEUW!! Nu ook de mogelijkheid voor het volgen van een dag-workshop, voor degene die (een beetje) ervaring hebben met het glas.

Tijd van 10.00 – 16.00 uur (zelf voor boterham zorgen)
Kosten: € 60,- p.p. incl. koffie/thee met lekkers, excl. het verbruik van glas en evt. staander of sokkel
Maat werkstuk: ca 40 rond  of vierkant

Vooraf overleggen wat je evt. wilt maken.

glsfs1 glsfsbase2 .glsfsbs3