Selecteer een pagina

Geschiedenis

De naam “Kampboer” is waarschijnlijk ontstaan doordat hier vroeger een boerderij op ’n kâamp’ stond. Een kleine boerderij waar met hard werken de kost verdiend moest worden.Een van de latere bewoners die hier woonde, Herman Oude Koehorst, trouwde in 1919 met Euphemia Bernds (Kâampboers Feem) en kregen twee dochters: Leida en Truus Oude Koehorst.

Leida bleef hier wonen en trouwde in 1946 met Hein Nijhuis uit Mander die hier als knecht in de buurt werkte. De boerderij bestond toen uit zo’n 10 melkkoeien en een aantal varkens.

Leida en Hein kregen 7 kinderen. Zoon Frans voelde meer voor de varkens en de melkkoeien werden verkocht. In 1984 trouwde Frans met Lucy Molenbroek en de boerderij groeide uit naar 220 fokvarkens. Wegens ziekte van Frans is in 2003 het bedrijf gestopt.

Om toch wat nuttigs te doen met de vrijgekomen stallen en de ruimte er omheen werd besloten om er creatieve workshops aan te bieden. Samen met de picknickplaats die in het voorjaar van 2006 gemaakt is, staat er nu een mooi geheel genaamd: Workshop-Boerderij Kampboer.