Selecteer een pagina

Basisworkshop taartdecoreren.
Tijdens deze workshop worden je de fijne kneepjes uitgelegd van een taart decoreren en leer je handige trucjes om je taart en je figuurtjes zo mooi mogelijk te maken.
Je begint deze workshop om een taart (biscuitdeeg, cake zonder boter) van 20 cm te snijden in 3 lagen. Je leert de taart 2x te vullen met jam en/of botercreme met een lekker smaakje. Ook het afsmeren gebeurt met botercreme. Daarna wordt de taart bekleed met fondant, dat is een soort suikerklei. Ook de fondant maak je zelf op kleur. Door weining te kneden krijg je een ‘marmer’ effect. Vervolgens is er pauze met koffie/thee en iets lekkers.
Nadat de laag fondant is aangebracht ga je de taart decoreren naar wens. Je kunt kiezen uit de volgende technieken: werken met uitstekers, boetseren of puzzelen. Boetseren is figuurtjes maken in 3D en puzzelen is een plaatje namaken in 2D.
Na 3½ uur ga je naar huis met je eigen gemaakte taart in een doos. Je kunt deze taart ook gemakkelijk invriezen om hem op een latere tijdstip te gebruiken.

Wanneer: op afspraak bij minimaal 8 personen.
Kosten: € 37,50 p.p. incl. alle materialen, een taartdoos, koffie/thee met iets lekkers.